Liikkuva koulu laajenee – kohti aktiivisia opiskeluyhteisöjä

Aika: torstaina 1.12.2016

Paikka: Paasitorni, Helsinki

Voit seurata seminaaria suorana verkossa: http://videonet.fi/web/oph/20161201/

Tausta

Liikkuva koulu -ohjelma on yksi hallitusohjelman osaamisen ja koulu­tuksen kärkihankkeista. Tavoitteena on saada jokainen peruskouluikäinen lapsi ja nuori liikkumaan tunti päivässä. Osana kärkihanketta käynnistetään vuonna 2017 kokeilut toisen asteen oppilaitoksiin ja korkeakouluihin.

Kokeilujen tavoitteena on saada oppilaitokset kehittämään ja toteuttamaan aktiivisia opiskeluyhteisöjä ja aktiivista opiskelupäivää. Aktiivisia opiskeluyhteisöjä kehittämällä lisätään opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta, toiminnallisuutta ja opiskelukykyä . Aktiivinen opiskeluyhteisö edistää myös oppimista, terveyttä, opintojen sujumista, yhteisöllisyyttä ja opiskeluyhteisön jäsenten hyvinvointia. Tammikuussa 2017 avautuu avustushaku lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille Liikkuva koulu -toiminnan kehittämiseksi.

Ohjelma

Seminaarissa tutustutaan opiskelijoiden fyysiseen aktiivisuuteen ja saadaan ideoita aktiivisen opiskelupäivän ja opiskeluyhteisöjen kehittämiseen sekä kuullaan kokemuksia Liikkuva koulu -toiminnasta peruskouluissa. Jokainen oppilaitos voi lisätä aktiivisuutta omalla tavallaan ja pienestäkin voi aloittaa.

Seminaarin ohjelma (pdf)

Seminaari lähetetään suorana verkossa ja on katsottavissa tallenteena seminaarin jälkeen.

Kohderyhmä

Seminaari on tarkoitettu toisen asteen ja korkeakoulujen toimijoille, kunnille ja koulutuskuntayhtymille sekä sidosryhmille.

Seminaari on osallistujille maksuton

Ilmoittautumiset 16.11. mennessä sähköisellä lomakkeella.

Seminaari on täynnä. Peruutukset ja lisätietoa seminaarista asiantuntija Johanna Kujala, johanna.kujala(a)oph.fi